Driewielfiets ontdekdag

Driewielfiets

Op 7 september 2023, organiseert de lokale afdeling Ede van de Fietsersbond, samen met de gemeente Ede en anderen, een Driewielfiets ontdekdag. Dat is een hele mond vol maar je kunt ook gewoon zeggen: een dag over fietsgeluk. Fietsgeluk voor mensen die, om wat voor reden dan ook, zich niet meer prettig of veilig voelen op een tweewieler maar toch graag willen blijven fietsen – of dat opnieuw willen gaan doen.

Al een jaar of vijf richt de Fietsersbond zich uitdrukkelijk ook op het fietsgeluk van senioren en mensen met een beperking, via het programma Doortrappen. Zij werkt daarbij onder meer samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Inmiddels doen er 12 provincies, 2 vervoersregio’s en 220 gemeenten mee met Doortrappen. Ede is er daar een van. Fietsen is, zeker op latere leeftijd en  voor mensen met een motorische uitdaging, belangrijk voor lichaamsbeweging en sociale contacten. Daarnaast is het een goedkope en duurzame manier van vervoer. Een belangrijk aandachtspunt binnen het programma Doortrappen is de Driewielfiets.

Wat is een driewielfiets?

Dat is een fiets met twee wielen aan de voor- of achterzijde. Door de drie wielen valt de fiets niet om. U hoeft geen evenwicht te bewaren. Hij is verkrijgbaar in verschillende typen en mate. Zo is de fiets er met en zonder versnellingen, met terugtraprem of handrem en met trapondersteuning. Er is dus een fiets voor al uw wensen. Ook van uw eigen (elektrische) fiets kan met een ombouwmodule een driewielfiets worden gemaakt.

Bent u minder mobiel en wilt u blijven bewegen ? Dan kunt u erover denken om een driewielfiets aan te schaffen. Een dergelijke fiets vraagt echter een andere manier van fietsen dan u misschien gewend bent. Daarom organiseren wij op 7 september een Driewielfietsontdekdag, definitief bij De Peppel in Ede. Martijn Grift, deskundige op het gebied van driewielfietsen, zorgt voor individuele aandacht van geïnteresseerden. U kunt uzelf, of een bekende, opgeven bij Leo Langeveld of Frank Bron via [email protected] alsook een voorkeur aangeven voor de ochtend of de middag. U krijgt dan een tijdslot van een uur waarmee u informatie over het doortrappen met een driewielfiets krijgt, en natuurlijk met een driewielfiets kunt oefenen. De kosten bedragen € 10,- per deelnemer, ter plaatse contant te voldoen.

Wij hopen op een grote opkomst!

Categorieën