Fietsers houden van bomen

Op 1 december heeft de gemeente de laatste plannen voor de Parklaan gepresenteerd. Onderaan is het hierna besproken voorstel te downloaden.

Opvallend is dat op de noordelijke helft, tussen station en N224, op drie gedeelten aan de zuidoostkant het fietspad is verdwenen. Om bomen te sparen. De Edese kerngroep van de Fietsersbond houdt van bomen en heeft daarom gevraagd welke acceptabele alternatieve fietsverbindingen er zullen komen.

Tussen de ingang van de SSK en de N224 is er geen ander alternatief dan oversteken naar de westkant (1).

Tussen de Sijsseltselaan en de ingang van de Simon Stevinkazerne-wijk (SSK) is er een acceptabel alternatief (2): de Janny Laupmanlaan.

Het alternatief voor het fietspad ten noorden van het World Food Centre-terrein (WFC)(de huidige Mauritskazerne Zuid) is nog volledig onduidelijk (3). Mogelijk komt er een goede ‘bypass’ over het WFC-terrein, die ook aansluit op de langzaam-verkeersbrug over de Parklaan Klinkenbergerweg naar het (huidige) Stationsplein, maar misschien ook wel niet.

Overigens is ook die langzaam-verkeersbrug over de Parklaan Klinkenbergerweg nog onzeker.
Hoe kan het gebeuren dat mensen die van houden van fietsen en bomen, moeten kiezen tussen goede fietsverbindingen en bomen?
Waarom is het in Ede niet mogelijk om beide doelen tegelijkertijd te realiseren?

pdf ⋅ 831 KB

2020-12-15 Schetsen Parklaan met ontbrekende stukken fietspad

Download

Categorieën